MUSIK: KOLONIEN – VÄRLDENS BAND Kraftfull folkpop med reggaeinfluenser. Så beskriver Kolonien sig själva, vars fyrstämmiga sång och kärnfulla texter blivit bandets signum. Vad som först förenade bandet var deras gemensamma intresse för politik och låttexterna, som ur ett brett perspektiv lägger sig i samhället och ställer frågor om sökande, omställning och livets kärna. Samt kärleken till folk, pop och rootsmusik, ur vilken de hämtar mycket av sin inspiration. Ett av Sveriges flitigaste band som bara under 2015 backat artister som Kristin Amparo, Eric Bibb, Rigmor Gustafsson, Ale Möller och Marcus Berg, släppt ett efterlängtat album och åkt på en två månaders europaturné med det uppmärksammade projektet Världens Band som Kolonien ligger bakom. Kl 19. Restaurang Kultur på Burk 14 SEPTEMBER 2016 Fri entré.

MUSIK: KOLONIEN – VÄRLDENS BAND

Kraftfull folkpop med reggaeinfluenser. Så beskriver Kolonien sig själva, vars fyrstämmiga sång och kärnfulla texter blivit bandets signum. Vad som först förenade bandet var deras gemensamma intresse för politik och låttexterna, som ur ett brett perspektiv lägger sig i samhället och ställer frågor om sökande, omställning och livets kärna. Samt kärleken till folk, pop och rootsmusik, ur vilken de hämtar mycket av sin inspiration. Ett av Sveriges flitigaste band som bara under 2015 backat artister som Kristin Amparo, Eric Bibb, Rigmor Gustafsson, Ale Möller och Marcus Berg, släppt ett efterlängtat album och åkt på en två månaders europaturné med det uppmärksammade projektet Världens Band som Kolonien ligger bakom.
Kl 19. Restaurang Kultur på Burk
14 SEPTEMBER 2016
Fri entré.

MUSIK: QUIPUS – ANDERNAS VISKNINGAR I VINDEN Quipus består av tio musiker som spelar latinamerikansk musik från bergen i Anderna och från de länder som medlemmarna kommer ifrån: Chile, Colombia, Mexiko och Sverige. De sjunger med kraften och känslan hos en folklig kör och spelar instrument såsom charango, panflöjt, quatro, bombo, gitarr, ukulele och slaginstrument. Kl 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré.   28 SEPTEMBER 2016

MUSIK: QUIPUS – ANDERNAS VISKNINGAR I VINDEN

Quipus består av tio musiker som spelar latinamerikansk musik från bergen i Anderna och från de länder som medlemmarna kommer ifrån: Chile, Colombia, Mexiko och Sverige. De sjunger med kraften och känslan hos en folklig kör och spelar instrument såsom charango, panflöjt, quatro, bombo, gitarr, ukulele och slaginstrument.
Kl 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré.
  28 SEPTEMBER 2016

En kulturafton där latinamerikanska författare och poeter bosatta i Sverige visar det bästa ur sin litterära produktion. Språk: spanska. Deltagare: Yarko Rhea, José Romero, Miguel Martínez med fler. Kl 18-22. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré.        7 OKTOBER

En kulturafton där latinamerikanska författare och poeter bosatta i Sverige visar det bästa ur sin litterära produktion. Språk: spanska. Deltagare: Yarko Rhea, José Romero, Miguel Martínez med fler.
Kl 18-22. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré.
       7 OKTOBER

KulturKRAM är en workshop-festival där du kan välja bland en massa spännande saker: dans, musik, bild/form eller kanske film? Du bestämmer själv!  För mer info: www.kulturkram.se Kl 10-18. Kultur på Burk

KulturKRAM är en workshop-festival där du kan välja bland en massa spännande saker: dans, musik, bild/form eller kanske film? Du bestämmer själv!

För mer info: www.kulturkram.se
Kl 10-18. Kultur på Burk

1 november 2016  JAM STAGE MED WORLD MUSIC CULTURE CLUB Vi utlovar fullt ös med David Bäcks ”World Music Culture Club” och den romske sångaren Nuri Selim samt Hendrick Itumeleng Monyeki från Sydafrika och Tomeletso Sereetsi från Botswana.  Nyanlända musiker kan anmäla sig för uppträdande enskilt eller i grupp till:  dubravko.grdic@angered.goteborg.se eller tel. 031-3651712. Kl. 18. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

1 november 2016

JAM STAGE MED WORLD MUSIC CULTURE CLUB
Vi utlovar fullt ös med David Bäcks ”World Music Culture Club” och den romske sångaren Nuri Selim samt Hendrick Itumeleng Monyeki från Sydafrika och Tomeletso Sereetsi från Botswana.

Nyanlända musiker kan anmäla sig för uppträdande enskilt eller i grupp till: 
dubravko.grdic@angered.goteborg.se eller tel. 031-3651712.
Kl. 18. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

Meditiativ Pianobasso 9/11  Thomas Gustavsson och Andreas Gustafson spelar orkestermusik på piano och kontrabas med stycken av bl.a Mozart, Fauré, Purcell och Stenhammar. På en PianoBasso-konsert får man uppleva den klassiska musiken på ett lågmält och intimt sätt, med en klangbild som för tankarna till Jan Johanssons inspelningar. Thomas medverkar som pianist i många andra sammanhang, bl.a med världsturnerande New Tide Orquestra, som frilansande kyrkomusiker och som ackompanjatör åt olika vis och jazzsångare. Andreas spelar kontrabas och elbas och anlitas ofta som musiker i vis-, jazz-, kör- och kyrkosammanhang.  Kl. 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

Meditiativ Pianobasso 9/11

Thomas Gustavsson och Andreas Gustafson spelar orkestermusik på piano och kontrabas med stycken av bl.a Mozart, Fauré, Purcell och Stenhammar. På en PianoBasso-konsert får man uppleva den klassiska musiken på ett lågmält och intimt sätt, med en klangbild som för tankarna till Jan Johanssons inspelningar.

Thomas medverkar som pianist i många andra sammanhang, bl.a med världsturnerande New Tide Orquestra, som frilansande kyrkomusiker och som ackompanjatör åt olika vis och jazzsångare. Andreas spelar kontrabas och elbas och anlitas ofta som musiker i vis-, jazz-, kör- och kyrkosammanhang.

Kl. 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

Onsdagen 23/11    Gabriel Aguilera trio är ett band med sydamerikanska influenser som blandar tankar, berättelser, drömmar och musik med olika stilar som jazz, pop och folk. Poesi, musik och improvisation sammanförs i detta uttryck för latinamerikansk musik.  Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

Onsdagen 23/11

 

Gabriel Aguilera trio är ett band med sydamerikanska influenser som blandar tankar, berättelser, drömmar och musik med olika stilar som jazz, pop och folk.
Poesi, musik och improvisation sammanförs i detta uttryck för latinamerikansk musik.

Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

CARAMATU 7/12 2016  Dundrande driv och suggestivt sväng! Caramatu är en grupp med 10 musiker som spelar en musik grundad i den afrobrasilianska kulturen. Med slagverk och sång förmedlas den kraftfulla och andliga energin i stilarna maracatu, coco och afoxe. Musiken har sin grund i de forna brasilianska slavsamhällena och den religösa musikens rytmer som har korsats med flera andra musiktraditioner. Sången sjungs på portugisiska.  Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

CARAMATU 7/12 2016

Dundrande driv och suggestivt sväng! Caramatu är en grupp med 10 musiker som spelar en musik grundad i den afrobrasilianska kulturen. Med slagverk och sång förmedlas den kraftfulla och andliga energin i stilarna maracatu, coco och afoxe.
Musiken har sin grund i de forna brasilianska slavsamhällena och den religösa musikens rytmer som har korsats med flera andra musiktraditioner. Sången sjungs på portugisiska.

Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

18/1 2017Dembo the Rootsman  är gruppen som frontas av sångaren och slagverkaren Dembo Jalta från Gambia och han förstärks av musiker och sångare med rötter i Sverige, Västafrika och Mellanöstern. Traditionella sånger varvas med andra musikaliska uttryck och stilar från t.ex. Karibien, Latinamerika, Mellanöstern, USA och Europa. Afropop med elbas möter svensk bluesgitarr och reggaetrummor i en ny mix. Sångerna framförs på mandinka (Gambia), engelska och svenska. Gruppen förmedlar en genuin musikglädje med ett dansvänligt sväng som lockar unga och gamla att sjunga med och dansa.  Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

18/1 2017Dembo the Rootsman är gruppen som frontas av sångaren och slagverkaren Dembo Jalta från Gambia och han förstärks av musiker och sångare med rötter i Sverige, Västafrika och Mellanöstern.

Traditionella sånger varvas med andra musikaliska uttryck och stilar från t.ex. Karibien, Latinamerika, Mellanöstern, USA och Europa. Afropop med elbas möter svensk bluesgitarr och reggaetrummor i en ny mix. Sångerna framförs på mandinka (Gambia), engelska och svenska. Gruppen förmedlar en genuin musikglädje med ett dansvänligt sväng som lockar unga och gamla att sjunga med och dansa.

Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

15/2 2017 Mario Ovidiu  När Mario Ovidiu Madius kom i kontakt med Karin Boyes dikter bestämde han sig för att försöka tonsätta dem och lyckades till slut med 20 av dikterna.  ”Att vara invandrare och tonsätta nästan ”helig” lyrik gjorde mig stundtals rädd. Men efter att skivan släpptes har jag fått mycket positiv kritik av olika kulturskribenter. Jag har försökt göra en annorlunda tolkning och min ambition är att knyta en stor svensk diktare till musik influerad av utländska rötter.”  Mario Ovidiu Madius, sång, gitarr och David Bäck, piano. I samarbete med Restaurang Kultur på burk. Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

15/2 2017 Mario Ovidiu

När Mario Ovidiu Madius kom i kontakt med Karin Boyes dikter bestämde han sig för att försöka tonsätta dem och lyckades till slut med 20 av dikterna. ”Att vara invandrare och tonsätta nästan ”helig” lyrik gjorde mig stundtals rädd. Men efter att skivan släpptes har jag fått mycket positiv kritik av olika kulturskribenter. Jag har försökt göra en annorlunda tolkning och min ambition är att knyta en stor svensk diktare till musik influerad av utländska rötter.” 
Mario Ovidiu Madius, sång, gitarr och David Bäck, piano.
I samarbete med Restaurang Kultur på burk.
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

Celso Paco & Dynamo de Luxe– African Groove I centrum står sångaren, slagverkaren och kompositörenCelso Paco, född och uppvuxen i Moçambique, men sedanflera år bosatt i Stockholm. Runt honom samlas fyra svenskamusiker med mycket varierade bakgrunder och erfarenheter,men med den gemensamma viljan att sprida gruppensspeciella musik och sound till en stor, varierad och dansandepublik!Celso Paco är starkt påverkad av musiken och danserna frånsitt hemland och tolkar både traditionella sånger ochpopulärmusik från trakterna kring hemstaden Maputo. Hanhar också inspirerats av musik från grannländer somSydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga afrikanska stilarhar även den internationella rock- och jazzscenen gjortstarkt intryck på honom vilket också avspeglas tydligt igruppens sammansättning och uttryck.

Celso Paco & Dynamo de Luxe– African Groove

I centrum står sångaren, slagverkaren och kompositörenCelso Paco, född och uppvuxen i Moçambique, men sedanflera år bosatt i Stockholm. Runt honom samlas fyra svenskamusiker med mycket varierade bakgrunder och erfarenheter,men med den gemensamma viljan att sprida gruppensspeciella musik och sound till en stor, varierad och dansandepublik!Celso Paco är starkt påverkad av musiken och danserna frånsitt hemland och tolkar både traditionella sånger ochpopulärmusik från trakterna kring hemstaden Maputo. Hanhar också inspirerats av musik från grannländer somSydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga afrikanska stilarhar även den internationella rock- och jazzscenen gjortstarkt intryck på honom vilket också avspeglas tydligt igruppens sammansättning och uttryck.

I år invigs Planeta Festival, onsdag 2 november, i Angered. Planeta Pris delas ut till någon som har inspirerat till ett flerkulturellt samhälle, medan World Music Culture Club förbereder sig på scenen, för att jamma med nyanlända musiker. 

I år invigs Planeta Festival, onsdag 2 november, i Angered. Planeta Pris delas ut till någon som har inspirerat till ett flerkulturellt samhälle, medan World Music Culture Club förbereder sig på scenen, för att jamma med nyanlända musiker. 

 
”Berättelse om ett äktenskap” utkom i hemlandet Norge hösten 2015 och för den har han nominerats till Nordiska Rådets litte­raturpris. Det är en skildring av ett äktenskap och berättarens försök att förstå vad som hände och varför. Ett samarbete mellan Kultur på burk, Angereds bibliotek och Blå Stället. Biljetter bokas på telefon 031-330 50 65 eller på  ticketmaster.se  Kl 10. Blå Stället. Entré med frukostbuffé: 100 kr.


”Berättelse om ett äktenskap” utkom i hemlandet Norge hösten 2015 och för den har han nominerats till Nordiska Rådets litte­raturpris. Det är en skildring av ett äktenskap och berättarens försök att förstå vad som hände och varför.
Ett samarbete mellan Kultur på burk, Angereds bibliotek och Blå Stället.
Biljetter bokas på telefon 031-330 50 65 eller på ticketmaster.se
Kl 10. Blå Stället. Entré med frukostbuffé: 100 kr.

   Ras & World Music Culture Club   spelar Bob Marleys reggaesånger samt egen musik.  Reggaemusikens rötter finns i Afrika och den blommade ut i det mångkulturella Jamaica. Därifrån har den spridits till hela världen    Restaurang Kultur på burk. Fri entré. KL. 19

  Ras & World Music Culture Club 
spelar Bob Marleys reggaesånger samt egen musik. 
Reggaemusikens rötter finns i Afrika och den blommade
ut i det mångkulturella Jamaica. Därifrån har den spridits
till hela världen
   Restaurang Kultur på burk. Fri entré. KL. 19

Onsdag 29/3 Musik: Sofistikerade damer    Sophisticated Ladies spelar jazz från 1920-1950 talet. Deras stämningsfulla musik berör och tar med publiken på en tidsresa till jazzens glansdagar. De hämtar inspiration från jazzlegender som Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Billie Holiday med flera. Duon består av Elin Krän, sång och Mariana Palacios, piano. I samarbete med Restaurang Kultur på burk. Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

Onsdag 29/3
Musik: Sofistikerade damer

 

Sophisticated Ladies spelar jazz från 1920-1950 talet. Deras stämningsfulla musik berör och tar med publiken på en tidsresa till jazzens glansdagar. De hämtar inspiration från jazzlegender som Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Billie Holiday med flera. Duon består av Elin Krän, sång och Mariana Palacios, piano.
I samarbete med Restaurang Kultur på burk.
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

Musik–  Persisk folkmusik  med ”Samia”    Samia ensemble är en fusiongrupp som spelar och sjunger persisk folkmusik. Musikerna skriver och arrangerar egna sånger i en traditionell stil och strävar efter att mixa dem med kulturer från olika världsdelar. Medlemmarna är: Restaurang Kultur på Burk  ons 26/4 kl 19   Fri entre

Musik–  Persisk folkmusik  med ”Samia”

 Samia ensemble är en fusiongrupp som spelar och sjunger persisk folkmusik. Musikerna skriver och arrangerar egna sånger i en traditionell stil och strävar efter att mixa dem med kulturer från olika världsdelar. Medlemmarna är:

Restaurang Kultur på Burk  ons 26/4 kl 19   Fri entre

En grön och skön dag i Angereds Stadspark

Vi på Kultur på burk står för en hejdundrans vårmarknad samt massvis med god mat, dryck och liveunderhållning. Vår samarbetspartner Kulturhuset Blå Stället bjuder in dig och hela staden till en myllrande folkfest i Angereds Stadspark. Här får du tillfälle att upptäcka den fantastiska naturen som finns i och omkring Angered. I parken kommer det att finnas fullt av kulturaktörer som ger både vuxna och barn möjligheter att prova på mat, konst, hantverk, musik, dans, lekar och spel. Dessutom kan du gå en naturvandring i vitsippsparadiset Lärjeåns dalgång och besöka vårmarknaden i Lärjeåns Kafé & Trädgårdar bara fem minuter från stadsparken och Blå Stället. 

Ta med picknickkorgen, ta på dig dans- och lekskorna, öppna dina sinnen och släpp fram nyfikenheten, så förvandlar vi Angereds Stadspark till ett gemensamt vardagsrum med fokus på det gröna och hållbara. 

Evenemanget genomförs inom ramen för Göteborgs kommuns förberedelser inför 400-årsjubileet 2021. Temaåret 2017 fokuserar på Göteborg som Grön och Skön Stad och ambitionen är att låta många röster nå ut och berätta om sitt gröna Göteborg. 

Missa inte chansen att upptäcka ännu en grön och skön plats i Göteborg: Angereds Stadspark - där staden möter landet och kulturen möter naturen.