Skärmavbild 2017-09-01 kl. 09.03.11.png

MUSIK: KOLONIEN – VÄRLDENS BAND

Kraftfull folkpop med reggaeinfluenser. Så beskriver Kolonien sig själva, vars fyrstämmiga sång och kärnfulla texter blivit bandets signum. Vad som först förenade bandet var deras gemensamma intresse för politik och låttexterna, som ur ett brett perspektiv lägger sig i samhället och ställer frågor om sökande, omställning och livets kärna. Samt kärleken till folk, pop och rootsmusik, ur vilken de hämtar mycket av sin inspiration. Ett av Sveriges flitigaste band som bara under 2015 backat artister som Kristin Amparo, Eric Bibb, Rigmor Gustafsson, Ale Möller och Marcus Berg, släppt ett efterlängtat album och åkt på en två månaders europaturné med det uppmärksammade projektet Världens Band som Kolonien ligger bakom. Kl 19. Restaurang Kultur på Burk 14 SEPTEMBER 2016 Fri entré.

Skärmavbild 2017-09-01 kl. 09.07.07.png

MUSIK: QUIPUS – ANDERNAS VISKNINGAR I VINDEN

Quipus består av tio musiker som spelar latinamerikansk musik från bergen i Anderna och från de länder som medlemmarna kommer ifrån: Chile, Colombia, Mexiko och Sverige. De sjunger med kraften och känslan hos en folklig kör och spelar instrument såsom charango, panflöjt, quatro, bombo, gitarr, ukulele och slaginstrument. Kl 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré. 28 SEPTEMBER 2016

SAM_1248.JPG
Skärmavbild 2017-09-01 kl. 10.01.21.png
SAM_1247.JPG
Skärmavbild 2017-09-01 kl. 10.24.17.png
Skärmavbild 2017-09-01 kl. 10.26.49.png
Skärmavbild 2017-09-01 kl. 10.29.29.png
Skärmavbild 2017-09-01 kl. 10.33.18.png
Skärmavbild 2017-09-01 kl. 10.36.35.png

En kulturafton där latinamerikanska författare och poeter bosatta i Sverige visar det bästa ur sin litterära produktion. Språk: spanska. Deltagare: Yarko Rhea, José Romero, Miguel Martínez med fler. Kl 18-22. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré. 7 OKTOBER

 

KulturKRAM är en workshop-festival där du kan välja bland en massa spännande saker: dans, musik, bild/form eller kanske film? Du bestämmer själv!

För mer info: www.kulturkram.se
Kl 10-18. Kultur på Burk

1 November

 

1 november 2016

JAM STAGE MED WORLD MUSIC CULTURE CLUB
Vi utlovar fullt ös med David Bäcks ”World Music Culture Club” och den romske sångaren Nuri Selim samt Hendrick Itumeleng Monyeki från Sydafrika och Tomeletso Sereetsi från Botswana.

Nyanlända musiker kan anmäla sig för uppträdande enskilt eller i grupp till: 
dubravko.grdic@angered.goteborg.se eller tel. 031-3651712.
Kl. 18. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

 

Meditiativ Pianobasso 9/11

Thomas Gustavsson och Andreas Gustafson spelar orkestermusik på piano och kontrabas med stycken av bl.a Mozart, Fauré, Purcell och Stenhammar. På en PianoBasso-konsert får man uppleva den klassiska musiken på ett lågmält och intimt sätt, med en klangbild som för tankarna till Jan Johanssons inspelningar.

Thomas medverkar som pianist i många andra sammanhang, bl.a med världsturnerande New Tide Orquestra, som frilansande kyrkomusiker och som ackompanjatör åt olika vis och jazzsångare. Andreas spelar kontrabas och elbas och anlitas ofta som musiker i vis-, jazz-, kör- och kyrkosammanhang.

Kl. 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

Onsdagen 23/11

 

Gabriel Aguilera trio är ett band med sydamerikanska influenser som blandar tankar, berättelser, drömmar och musik med olika stilar som jazz, pop och folk.
Poesi, musik och improvisation sammanförs i detta uttryck för latinamerikansk musik.

Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

 

CARAMATU 7/12 2016

Dundrande driv och suggestivt sväng! Caramatu är en grupp med 10 musiker som spelar en musik grundad i den afrobrasilianska kulturen. Med slagverk och sång förmedlas den kraftfulla och andliga energin i stilarna maracatu, coco och afoxe.
Musiken har sin grund i de forna brasilianska slavsamhällena och den religösa musikens rytmer som har korsats med flera andra musiktraditioner. Sången sjungs på portugisiska.

Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

18/1 2017Dembo the Rootsman är gruppen som frontas av sångaren och slagverkaren Dembo Jalta från Gambia och han förstärks av musiker och sångare med rötter i Sverige, Västafrika och Mellanöstern.

Traditionella sånger varvas med andra musikaliska uttryck och stilar från t.ex. Karibien, Latinamerika, Mellanöstern, USA och Europa. Afropop med elbas möter svensk bluesgitarr och reggaetrummor i en ny mix. Sångerna framförs på mandinka (Gambia), engelska och svenska. Gruppen förmedlar en genuin musikglädje med ett dansvänligt sväng som lockar unga och gamla att sjunga med och dansa.

Kl. 19. Restaurang Kultur på Burk. Fri entré

 

15/2 2017 Mario Ovidiu

När Mario Ovidiu Madius kom i kontakt med Karin Boyes dikter bestämde han sig för att försöka tonsätta dem och lyckades till slut med 20 av dikterna. ”Att vara invandrare och tonsätta nästan ”helig” lyrik gjorde mig stundtals rädd. Men efter att skivan släpptes har jag fått mycket positiv kritik av olika kulturskribenter. Jag har försökt göra en annorlunda tolkning och min ambition är att knyta en stor svensk diktare till musik influerad av utländska rötter.” 
Mario Ovidiu Madius, sång, gitarr och David Bäck, piano.
I samarbete med Restaurang Kultur på burk.
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.